Recept voor salade nicoise met tonijn

Een recept om zelf een heerlijke salade nicoise te maken!

Ingredienten

  • 150 gram gehalveerde haricots verts.
  • 2 in plakjes gesneden vastkokende aardappels
  • 1 blikje artisjokarten van 400 gram
  • een half blikje ansjovisfilets
  • 2 eetlepels citroen sap
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge met een beetje basilicum
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 1 in reepjes gesneden gele paprika
  • 6 tomaatjes in vieren gesneden
  • 50 gram zwarte olijven
  • 4 steaks van tonijn geserveerd op kamertemperatuur.
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Kook de haricots verts en de plakjes aardappel in 5 minuten beetgaar.
  2. Spoel de groenten en aardappelen af met koud water, en laat deze uitlekken.
  3. Pel de eieren en snij deze in stukjes
  4. Giet de artisjokken af en halveer deze.
  5. Dep de ansjovisfilets droog met keukenrol en snij deze in stukjes
  6. Klop de dressing met olie, peper en zout naar smaak in een kom.
  7. Aardappelplakjes, haricots verts, ansjovis, artisjokharten, paprika, bosui en tomaatjes
  8. voorzichtig omscheppen met grootste deel van de dressing.
  9. Verdeel de salade over vier borden en garneer deze met partjes ei en de olijven.
  10. Verhit uw grilpan, en bestrijk de tonijnsteaks met restant van de dressing.
  11. Maal hier ruim peper overheen.
  12. Laat de steaks circa 5 minuten vanbuiten rose grillen, en keer deze halverwege.
  13. Plaats de steaks op de salade.
Voedingswaarden per portie
Energie 393 kcal
Eiwitten 36.0 g
Koolhydraten 24 g
Vetten 17 g